Hey WordFit'er,

 

WordFit wil zoveel mogelijk mensen goed voorbereiden om te lopen. Ik leg je in dit artikel uit wat het 'Fit to Run'-programma allemaal inhoudt en hoe het ontstaan is. 

 

 
Lopen is nu eenmaal een blessuregevoelige sport. Steeds vaker beginnen mensen maar met lopen zonder hun lichaam hier goed op voor te bereiden.

Fit to Run is een uniek concept, dat ik, Frédéric Heylen (oprichter van WordFit), samen uitwerkte met Hans Van den Brande (collega en uitbater van de Studio Heist). Hierin wordt er voor wordt gezorgd dat je lichaam beter is voorbereid op het lopen. Voor ervaren lopers gaat dit programma er ook voor zorgen dat je sneller en efficiënter gaat lopen. Wel willen we duidelijk stellen dat het niet om een ‘Start-to-Run’-programma gaat. Neen, het ‘Fit-to-Run’-programma gaat nog een stap verder.

 

Ontstaan van het Fit to Run-programma

Hans en ik zijn naast beweegcoaches ook gepassioneerde lopers. Regelmatig krijgen we te maken met mensen die door blessures het lopen tijdelijk of voor lange tijd moeten staken. Opvallend was dat het hierbij om zowel beginnende als ervaren lopers ging. Niets zo vervelend om vol goede moed te beginnen lopen en dan geblesseerd te raken…

Daarom gingen we ook over de landgrenzen kijken. In Nederland leerden we om het menselijk lichaam vanuit een wetenschappelijk biomechanische visie te bekijken. Dit trokken we door naar het lopen. Op basis hiervan vergeleken we verschillende loopstijlen en –technieken.

Een volgende stap was om verschillende bestaande loopprogramma’s te vergelijken. Tenslotte namen we ook het gekende Start to Run-programma  onder de loep. HIER kan je trouwens lezen wat het verschil is tussen ons Fit to Run-programma en het Start to Run-programma.

Wat bleek? Het volume van trainingen en eerder opgelopen blessures waren goede voorspellers van nieuwe blessures. Ook viel op dat er in heel wat programma’s geen rekening word gehouden met hoe het lichaam van de loper in kwestie beweegt. Wel bestaan er al heel wat oefeningen, de ene al beter als de andere, maar een verantwoorde opbouw hierbij ontbreekt meestal.

Rekening houdende met het voorgaande creëerden we het Fit to Run-programma.

 

Inhoud van het Fit to Run-programma

Met het Fit to Run programma wordt in eerste instantie aangeleerd je lichaam opnieuw op een correcte manier te laten bewegen. Vaak loopt het bij een verkeerd bewegingspatroon al mis…

Op basis daarvan wordt je lichaam fitter gemaakt om te lopen. Je kan het bekijken alsof je je lichaam traint om te mogen of kunnen lopen.

Een volgende stap is om het lopen verantwoord en duurzaam op te bouwen.

Je krijgt eenvoudige oefeningen aangereikt waarmee je ook thuis aan de slag kan gaan! 

 

'Geschiedenis' van het Fit to Run-programma

In eerste instantie draaiden we het Fit to Run-programma real life. Hieronder zie je daar enkele afbeeldingen van.

 

  


Maar door het enorm toegenomen succes van de Facebook-pagina van WordFit kwamen er vragen van mensen uit heel Vlaanderen om hen te begleiden een betere loper te worden. Of om de kans op loopblessures te beperken

Daarom goten we alle info waarmee we in 1e instantie in het 'gewone leven' tientallen mensen aanleerden beter leerden lopen in een online begeleidingsprogramma. Want zo had ik er nu eenmaal eerder nog al enkele gemaakt. Eerst het WordFit-voedingsplan om gezond te leren en nadien onder andere ook het Weg met die Rugpijn-programma.

 

Wil je nog meer info? Vul dan even het contactformulier in of stuur even een mail naar info@wordfit.be 

Ik zie je vraag dan wel verschijnen...

 

[promo-banner-1]

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

[promo-banner-2]

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar