Recept Indische Dahl WordFit.be Gezond leren eten

 

Hey WordFit'er,

 

Wat boterhammen voor ons Belgen zijn, is dahl voor de Indiërs. Ze eten het bijna dagelijks. Indische dahl is dan ook heel voedzaam, makkelijk te bereiden en bovendien goedkoop.

Dahl is een linzencurry die zowel als dikke soep of als curry gegeten wordt. Je er kan het eventueel met rijst serveren. In het recept dat we hier meegeven serveren we het met gegrilde bloemkool.

Recept Indische Dahl WordFit.be Gezond leren eten

4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen 

  • Een stuk gember

  • 1 eetlepel kurkuma

  • 1 teentje look

  • Zout

  • Fenegriek

  • Venkelzaad

  • Komijnzaad

  • Chilivlokken

  • Mosterdzaad

  • Nigellazaad 

  • 1 bloemkool
  • Currypoeder

 

Bereiding

Maak de dahl door de linzen gaar te koken met de geraspte gember en kurkuma. Als er nog water overblijft als de linzen gaar zijn deze afgieten. 

Rooster in een licht ingevette pan alle kruiden samen met de look die je in dunne plakjes hebt gesneden. Roer dit kruidenmengeling onder de dahl. Afkruiden met wat zout. 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes en meng deze in een kom met wat arachideolie, currypoeder, een beetje zout en komijnzaad. Leg de roosjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster ze tot ze lichtbruin en gaar zijn. 

Je kan dit eventueel eten met rijst, maar door de voedzaamheid van de linzen is dit niet per se nodig. 

Serveer met wat Griekse yoghurt erbij.

 

 

 

Laat het smaken!