Gezond eten om fit te worden WordFit.be Online coaching

 

Hey WordFit’er,

 

Voor degenen die de WordFit-blog al wat volgen, weten dat er enkele zaken onontbeerlijk zijn als je wil fit worden, fit blijven of nog fitter wil worden. Dat je best regelmatig, op een verantwoorde manier beweegt is ongetwijfeld geen verrassing. Ook gezond en gevarieerd eten kan je niet naast… Jezelf voldoende rust en ontspanning gunnen en de juiste ‘mindset’ liggen misschien minder voor de hand maar zijn wel uitermate belangrijk als je je goed in je vel wil voelen en wil gaan bruisen van energie. Met andere woorden, als je wil fit worden…

Vandaag wil ik je eens een overzichtje meegeven van hetgene ik deze week allemaal heb gegeten. Normaal post ik gewoon alle foto’s (met ingrediënten en al erbij) op m’n Instagram-pagina maar deze week leek het me wel leuk om er ens een bijkomend verslagje over te schrijven. Ook omdat het best wel een speciale week was. Twee weken geleden zat ik samen met Smartmat om te praten over een eventuele samenwerking. Dit omdat we allebei, zowel ik met WordFit alsook Smartmat de intentie hebben om iedereen gezond te leren/laten eten. Ik met mijn WordFit-voedingsplan, zij met een aan huis geleverd pakket met alle ingrediënten voor gezonde, gevarieerde recepten die je van Smartmat meekrijgt. Als start van een ongetwijfeld mooie samenwerking (hierover later uiteraard nog meer…) mocht ik het concept zelf eens uittesten. Leek me wel leuk want net als jij heb ook ik een redelijk druk leven. Sowieso wel interessant om dan niet naar de winkel te moeten en toch lekkere dingen te kunnen klaarmaken!

Ik was zeer benieuwd naar de stiptheid van de levering. Op donderdag kreeg ik nog een mailtje met de boodschap ‘Om de stiptheid van de levering te garanderen, vragen we je nog even om eventuele wijzigingen door te geven’. Erbij werd ook een ‘tijdsventster’ waarbinnen de levering zou plaatsvinden, meegegeven. Tussen 17.00 en 17.45u… Maandag was het dan zo ver. De zak werd om exact 17.25u hier aan huis geleverd! Al een eerste positieve ervaring… Altijd leuk.

 

Een volgende leuke vaststelling was dat de ingrediënten heel vers waren. Allemaal netjes verpakt. Sommigen ingrediënten waren biologisch, wat dan ook word aangeduid op ingrediëntenlijst met een ‘Bio-tekentje’.

 

Maar schafte de pot dan zo al afgelopen week?

’s Ochtends at ik elke dag m’n ontbijt op de manier zoals ik het ook anderen aanleer in m’n WordFit-voedingsplan. Proberen om zowel koolhydraten (voor de energie) te combineren met eiwitten en/of vetten (voor het verzadigingsgevoel).  Mmm, lekker.

   


Het eerste recept van Smartmat dat ik klaarmaakte was 'Gehaktballetjes met basilicumpest en gegrilde groenten'. Daarbij was het dan de bedoeling dat je pasta serveerde. Het viel me wel op dat het best wel grote porties per persoon zijn. Maar hierdoor kan je hetgene je bereid hebt, later die week nog opnieuw combineren. Hierover verderop dit artikel nog meer... Wat er sowieso handig aan was, was het feit dat je de dagen nadien hierdoor vaak heel snel een gezonde evenwichtige maaltijd op tafel had... Handig!


Het 2e recept van Smartmat was 'Courgette & broccolisoep met geroosterde noten en luxetoast'. Dit met een overheerlijke hummus van olijven en rode bonen. Lekker lekker en... Gezond!Het derde recept dat Smartmat 'in de aanbieding' had was een 'Stoofpotje van kip met paprika en prei'. Dit 'pimpte' ik zelf nog wat door naast de rode paprika ook nog gele paprika en wat stukjes courgette erbij te voegen. Het sausje met volgende ingrediënten was heerlijk:

  • 1,5 dl water
  • 100 gram crème fraiche
  • 1/3 bouillonblokje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel dragon
  • een scheutje zout

Nog wat dunne ringetjes prei (het groene gedeelte) en fijngesneden stukjes parika erop en smullen maar...


Zoals gezegd zijn de voorziene porties meer dan ruim genoeg. Hierdoor had ik elke keer een beetje overschot. De dag nadien gebruikte ik die 'overschotjes' dan met andere ingrediënten die mee in het Smartmat-pakket zaten of dingen die ik nog in huis had.

Zo maakte ik ook nog 'Pasta met sausje van broccoli en courgette met gehaktballetjes en geroosterde noten'. De gehaktballetjes met basilicumpesto in verwerkt en de pasta kwamen van het 1e receptje, terwijl ik de soep (2e gerechtje) gebruikte als sausje. Ook de geroosterde noten had ik nog over van bij het bereiden van de soep. Op die manier had ik heel snel een gezonde maaltijd in elkaar 'gebokst'.

 

[promo-banner-1]

 

Woensdagavond maakte ik 'Taboulé met preikiemen, olijven, tomaten, rode bonen en garnalen'. De tomaten, taboulé en garnalen had ik nog in huis maar de andere dingen gebruikte ik vanuit het Smartmat-pakket. Dat vind ik echt wel een voordeel. Je krijgt drie receptjes aangeboden maar je kan er zelf nog naar hartelust mee experimenteren en dingen aanpassen. Dat is sowieso iets wat ik met WordFit aanraad. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke, onbewerkte producten maar probeer daarmee gewoon dingen uit! Experimenteer, durf fouten maken en sowieso ontdek je wel combinaties die jij lekker vindt...

 


Ook als tussendoortje kon ik met de dingen die ik eerder in de week had bereid lekkere combinaties maken... Zo nam ik de crackers (die voorzien waren bij de soep) en daarbij at ik dan wat pesto (voor de 'Gehaktballetjes) en de 'Hummus van olijven'. Lekker hoor ;-)

 

 

Ziezo, hopelijk heb ik je weeral wat extra geïnspireerd om gezond en gevarieerd te eten. Wil ook jij eens een Smartmat-pakket bestellen? Dat kan natuurlijk via hun website. Die vind je hier. Laat het smaken!

Veel succes met het fit worden!

 

Fitte groeten,

Fré, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar