Recept bloemkoolsteaks met harissa en boerenkool salade WordFit Lifecoaching

Hey hey,

 

Hier een super goed afsmakend recept.

Dat van 'Bloemkoolsteaks met harissa en boerenkool salade'.

Overheerlijk, gezond en makkelijk om te bereiden... Wat wil een mens nog meer?

 

 


Je kan het serveren als vleesvervanger of er net een stukje vlees bij maken.

Dit recept ziet er best chique uit maar het kan binnen 30 tot 40 minuten op tafel staan.

De bloemkoolsteaks zijn lekker pittig door de harissa en doordat er vooral bloemkool en salade in het recept gebruikt wordt, is het een koolhydraatarm en een gezond recept.

De ingrediënten passen allemaal heerlijk samen. Pittig, zoet, zuur en het romige van de bloemkoolpasta. 

 

 

 

Recept: Pittige bloemkoolsteaks en boerenkool salade

45 minuten

2 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten

 

  • 1 bloemkool 

  • 1 teentje knoflook 

  • 1 el kookroom, mag ook soja 

  • 1 el olijfolie 

  • peper en zout 

 Harissa marinade 

  • 1 tl harissa

  • 1 el ahornsiroop of honing

  • 1,5 el olie of zonnebloemolie

  • optioneel: 1 tl citroensap

 
Boerenkool salade 

  • 120 gr geseneden boerenkool 

  • 100 gr granaatappelpitjes 

  • 2 el citroensap 

  • 1 tl tahini 

  • 1 tl olijfolie 

  • 1 tl tamari of sojasaus 

  • 2 el zonnebloempitten 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 graden.

  • Begin nu met het maken van de boerenkool salade. Fijn de boerenkool fijn. Meng citroensap, tahini, olijfolie en tamari in een kommetje en voeg dit toe aan de gesneden boerenkool. Zet de salade aan de kant. 

  • Verwijder alle bladeren van de bloemkool en was de overgebleven bloemkoolroos. Snijd de bloemkool precies door het midden. Neem een halve bloemkool en snijd vanaf de snijkant een dikke plak van ongeveer 2 cm. Doe hetzelfde met de andere helft. Nu heb je van beide helften de dikste plakken gesneden. Bak deze plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant in de pan, in een beetje olie.
  • Snijd de rest van de bloemkool in kleinere stukken en kook deze in water gedurende 5 tot 10 minuten.

  • Maak in de tussentijd de harissa marinade door alle ingrediënten te mengen. Leg de gebakken bloemkool steaks op een met bakpapier beklede ovenschaal. breng de Doe de marinade, alngs beide kanten, over de steaks. Bak dee steaks ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Let op dat ze niet aanbakken maar mooi gebruind uit de oven komen. 

  • Giet de gekookte bloemkool af zodra deze gaar is en prak deze tot een puree. Voeg vervolgens een geraspt teentje knoflook toe, zout naar smaak, een scheutje (soja)room en olijfolie. Meng tot een zachte puree.

  • Serveer nu de bloemkoolpuree met bloemkoolsteak en de boerenkool salade. Als afwerking kan je eventueel nog wat granaatappelpitjes en/of zaden toevoegen.



Overheerlijk!

 

 

Lekkere LUNCH-recepten

Ontvang je gratis versie van het E-book "Lekkere LUNCH-recepten".



Ook interessant...

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van het E-book "40 tips voor een gezond en energiek leven".