Slaatje van witloof, appel; curry en garnalen

 

Hey hey,

 

Na een rondvraag op onze Facebook-pagina om te kiezen tussen 2 gerechtjes met garnalen, kwam het recept met witloof, appeltjes, curry en garnaaltjes als winnaar uit de bus. Dit recept haalde het met 84 stemmen tegenover het recept van guacamole met garnalen (47 stemmen).

Eerder schreef ik al een artikel over het regelmatig eten van vis en de gezondheidsvoordelen hiervan.

Hoe zit het nu eigenlijk met garnalen? Zijn die ook zo gezond?

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen die zowel in zoet als zout water kunnen overleven. De meeste garnalensoorten komen wel uit zee. De meeste garnaalsoorten kunnen door de mens worden gegeten. Ze zijn dan ook reelijk populair bij een groot deel van de bevolking. Garnalen kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Garnalen bevatten redelijk hoge voedingswaardes en niet veel calorieën. Ze bevatten veel selenium. Per 100 gram zit er ruim 64% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium in. Selenium zou de kans op hart en vaatziektes, spontane abortus, ontsteking van lucht en urinewegen, longkanker, prostaatkanker, dikke darm en endeldarm-kanker verkleinen.

Garnalen hebben dus een laag vetgehalte. Per 100 gram zit er minder dan één gram vet in. Daarnaast is de garnaal een belangrijke bron van vitamine B12. Per 100 gram zit er ruim 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 in.

Ze passen dus zeker in de gezonde en gevarieerde voedingsgewoonte die ik met WordFit aanraadt.  

Belangrijk hierbij is om zoveel mogelijk te variëren wat betreft je voeding. Uiteindelijk zou het de bedoeling moeten zijn dat je zelf creatief kan omspringen met allerlei pure en natuurlijke ingrediënten om zo gezonde gerechten te maken. Maar goed, ik wil je natuurlijk ook gewoon inspireren... Daarom reik ik ook regelmatig receptjes aan.

Bij deze het recept van een lekker fris en gezond 'slaatje' met witloof, appel, curry en garnaaltjes.


Ingrediënten:
 

  • Witloof (3 stronkjes)
  • 1 appel
  • Yoghurt
  • Olijfolie
  • Zongedroogde tomaten
  • Garnalen (200 gram)
  • Currypoeder
  • Cayennepeper (optioneel)     
  • Peper en zout

 

Hoe bereiden?

  1. Snij het witloof, de appel en de zongedroogde tomaten in fijne stukjes      
  2. Doe dit alles in een kom.
  3. Doe hierbij yoghurt, een scheut olijfolie (en/of eventueel ook olie van de zongedroogde tomaten)
  4. Kruid het geheel af met heel wat currypoeder
  5. Voeg ook een beetje cayennepeper (of tabasco, pili pili-poeder, …) en peper en zout toe
  6. Meng dit alles al eens door elkaar
  7. Voeg bij dit alles de garnalen toe

                          

                                                     

Je kan dit geheel als ‘topping’ op een geroosterde (bruine) boterham gebruiken maar ook in een decoratief glasje als aperitiefhapje opdienen.

 

                                     

 

Laat het smaken ;-)

 

Fitte groeten, 

Fré Heylen 



Lees ook:

 

 

 

 

 

  

Ook interessant...

 

 

Je hebt maar 1 leven...

Daar wil jij toch het maximale uithalen?
Ja, dat wil ik

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een gezond en energiek leven".

 

 

Nog meer...

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar