Hey hey,

 

Vanmiddag had ik niet veel tijd. In de voormiddag stonden er 3 uurtjes personal coaching op de agenda. In Tongerlo, Noorderwijk en Herenthout. Om 11.40u thuis en om 13u moest ik al terug in Lier zijn, voor overleg met m'n grafisch vormgeefster die de layout voor het nieuwe Ontbijt-receptenboekje van WordFit (komt er binnenkort aan...) aan het maken is. Ik had dus maar een 3-tal kwartiertjes om een lekkere, lichte en gezonde WordFit-luch op tafel te toveren. Weinig tijd is namelijk geen excuus om niet gezond te eten... Dat is wat ik de mensen die ik begeleid aanleer dus ik probeer dit zelf ook zoveel mogelijk toe te passen.

 

Zoals zo vaak heb ik gewoon de ijskast open getrokken en proberen creatief te zijn. Zo gaat het vaak...
Ik heb niet bepaald een specifiek recept klaarliggen maar ik neem gewoon ingrediënten die ik in huis bij elkaar en probeer daar een lekker gezond gerecht mee te bereiden. TIP: als je ervoor zorgt dat je veel natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen in huis hebt, kan je daar altijd wel een gezonde lunch of avondmaal mee bereiden. Probeer dingen uit... Er gaat al wel eens een combinatie bijzijn waarover je zelf niet helemaal tevreden bent maar dan weet je dat voor de volgende keer. En als je overwegend natuurlijke producten gebruikt, zal het veel kans wel al gezond zijn!


Wat heb ik klaargemaakt?

Ik heb kippenreepjes (die we zo gesneden had gekocht) snel even gemarineerd met agavesiroop, curcuma, peper en zout. Dat al de pan in... En dan heb ik salade genomen en hiermee de helft van m'n bord gevuld (TIP: probeer elke luch en dinner je bord voor zeker de helft te vullen met groentes). Ik had nog een venkel liggen en die moest dringend opgebruikt worden. Ik heb de buitenste lagen eraf gedaan want die begonnen op sommige plaatsen al wat bruinig te worden. Dan heb ik hetgene er nog overschoot in fijne plakjes geraspt met de mandoline. Gewoon op de sla.

En dan heb ik m'n inspiratie en creativiteit weer laten werken voor een dressing. Heel gemakkelijk om klaar te maken en het was heerlijk. Daarom ook dat ik het recept graag met jullie wil delen.

Ingrediënten:

  • 3 el agavesiroop
  • 3 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

De hoeveelheden zijn bij benadering hé. Je hoeft ze niet tot op de milliliter af te meten hoor. Wees ook hier maar wat creatief mee. Koken is geen exacte wetenschap ;-) Probeer het zeker maar eens uit! Zowel ikzelf als mijn vriendin Véronique vonden het een heerlijke dressing.

Smakelijk! En vergeet niet: probeer zoveel mogelijk te variëren wat betreft je voeding, zowel in wat je eet als in de hoeveelheden!

 

Fitte grtn,

Fré Heylen, oprichter WordFit en ook uw fitheidscoach

 

EXTRA: Heb je vragen voor mij? Stel ze gerust hé. Ik heb de missie zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een gezonde, fitte en energieke levensstijl dus ook jij... Als ik je kan helpen met het beantwoorden van een vraag. Graag! Stuur even een mail naar info@wordfit.be

 

Lees ook

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar