Hey WordFit'er,

 

Het nieuwe jaar is begonnen. De feestdagen liggen achter ons. Gedaan met vreetpartijen maar ook de vakantiedagen zijn voorbij. Deze maand dus geen vakantiedagen en feestjes, …  Misschien heb je niet echt iets om naar uit te kijken. Je moet opnieuw terug wat op gang komen tijdens deze eerste werkweek van het jaar. Daarbij komt dat het weer ook niet bepaald meewerkt om echt te bruisen van energie. Dus dacht ik zo bij mezelf: je kan misschien wel wat motivatie gebruiken

Waar het deze maand niet aan ontbreekt zijn goede voornemens. Ok, ze zijn misschien te hoog gegrepen en je zal ze misschien niet allemaal kunnen waarmaken. Maar met onderstaande tips wil ik je toch al wat op weg helpen om tijdens deze januari-maand de gezondere levensstijl terug op te pikken en je daardoor fitter te gaan voelen.
 

  • De dagen gaan vanaf nu alleen maar langer worden. Opnieuw langer licht… Elke dag 3 minuten! Dat is een leuke gedachte om je aan op te trekken. Positieve gedachten helpen je sowieso om fitter in het leven te staan.

  • Plan iets leuk waar je naar kan uitkijken. Bijvoorbeeld het laatste weekend van januari met enkele mensen die je een warm hart toedraagt afspreken om samen iets leuks te gaan doen. Een fikse winterwandeling bijvoorbeeld… Een wandeling kan namelijk echt ontspannen! En zeker als je terwijl wat kan bijpraten en lachen! Heerlijk.

  • Streef naar regelmaat! Nadat je waarschijnlijk toch wat vrije dagen hebt gehad is die waarschijnlijk ver te zoeken… Maar laat nu net die regelmaat ervoor zorgen dat je alles beter gecontroleerd krijgt. Zet je wekker, drink als 1e ding dat je doet een groot glas water, ontbijt, … Plan zoveel mogelijk dingen in zodat je gewoontes (en dan liefst gezonde) kan ‘kweken’. Wel is het een fabel dat regelmatiger eten er voor gaat zorgen dat je meer of sneller vet verbrandt.

  • Zoek een ‘partner-in-crime’! Iemand die samen met jou positieve en gezonde ‘feiten’ op z’n kerfstok wil gaan maken. Je bent zeker en vast niet de enige die het wat moeilijk heeft om opnieuw op gang te komen. Spreek hierover met mensen in je buurt en je zal ervan versteld staan hoeveel mensen samen met jou willen werken aan het opstarten/onderhouden van  gezonde gewoontes. En tegelijkertijd kan je elkaar motiveren en stimuleren… Eventueel door boodschapjes/foto’s van WordFit naar elkaar te sturen via Facebook. Het kan allemaal helpen.

  • Stel jezelf een realistisch doel dat je tegen het eind van de maand wil hebben waargemaakt. Maak dit niet te moeilijk. Probeer bijvoorbeeld elke week minstens één maal voor 22u in je bed te kruipen. Of probeer zeker 2 maal per week ’s avonds nog een wandeling te maken. Zoals hierboven al aangehaald helpt het echt om dit in te plannen. En laat je niet tegenhouden door excuses. Slecht weer, daar kan je tegen kleden. Een vriendin die toch per se wil afspreken die avond dat jij gepland hebt om op tijd te gaan slapen… Durf neen te zeggen en geef prioriteit aan jezelf rust gunnen!

  • Durf hard zijn voor jezelf! Ok, je hebt misschien geen zin om te gaan lopen. Ook al staat het zo in je agenda gepland… Maar doe het toch. Weet dat alle kleine beetjes helpen. En sowieso ga je je achteraf beter en energieker voelen. Ook al lukte het niet zo vlot. Je hebt het toch maar gedaan. En dan is sowieso beter dan niks doen!

  • Durf egoïstich zijn! Hierboven af ik het ook al aan. Als je hebt gepland om vroeg in je bed te kruipen en toevallig belt die dag een vriendin om die avond af te spreken. Zij heeft problemen thuis… Ja, maar die heb jij ook. Jij voelt je wat futloos en wil daar iets aan doen. Dus durf neen te zeggen en morgen af te spreken. Knauwt dit toch te hard aan je geweten? Speek dan af om samen een wandeling te gaan maken en terwijl haar problemen te bespreken. Alle beetjes helpen en een gezond alternatief is beter dan een ongezond excuus.

  • Overdrijf met niets! Dit blijft een hele belangrijke regel in de WordFit-levensstijl. Natuurlijk mag je, zoals je meekrijgt in ons Voel je goed in je Vel-programma, wel overdrijven met positief denken en lachen… Maar probeer voor de rest alles met mate te doen.

  • Eet voldoende! Het is geen oplossing om ineens zo goed als niets te eten. Je moet niet minder eten. Je moet gezond (en gevarieerd) eten. Neem drie volwaardige maaltijden met veel natuurlijke en onbewerkte producten. Kies ook voor gezonde tussendoortjes. Houd altijd iets gezond in de buurt (in je handtas, je auto, …)


Hopelijk heb je iets aan deze tips om deze maand januari door te komen. Ok, ik weet ook wel dat het makkelijker gezegd (of in dit geval geschreven) is dan gedaan maar ze gaan je toch al op weg helpen! Druk ze desnoods af en hang ze ergens op. Indien je me een mailtje stuurt naar info@wordfit.be dan bezorg ik je een overzichtje hiervan. Lekker makkelijk... ;-)


[promo-banner-1]

 


Ook ik heb het in deze donkere en druilige dagen wel eens moelijk om altijd te bruisen van energie maar door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, gezond en gevarieerd te eten en voldoende te rusten voel ik me wel fit genoeg om deze manier door te komen en veel artikels voor m’n online begeleidingsprogramma’s te schrijven. Want ook ik heb m’n doelen gezet (denk aan de 5e tip) en wil die op het einde van de maand geupdate hebben. Werken aan dat doel geeft me energie!

Hopelijk lukt het ook jou… Komaan hé WordFit’er, je kan meer dan je denkt!

Veel succes en plezier met het fit worden!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

NU (tot 15/01) ONTVANG JE TROUWENS 30% KORTING bij inschrijving voor één van de online coachingsprogramma's van WordFit! Dit stimuleert je om dit jaar jouw goede voornemens echt waar te maken!

 

Concreet? Geef bij je inschrijving 'dezekeerecht' (zonder ') in en je krijgt automatisch 30% KORTING op één van de online coachingsprogramma's waarmee ondertussen al heel wat mensen geholpen werden. HIER lees je trouwens enkele van hun getuigenissen.

Ik kijk er al naar uit je te kunnen begeleiden naar jouw doel. Algemeen fitter worden, gezond leren eten (en daardoor misschien overtollige kilootjes kwijtspelen), je lichaam verstevigen, ...

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar