Recept bosbespannenkoekjes WordFit.be Gezonder eten

 

 

Hey WordFit'er,

 

Ik geef het toe, ik ontbijt vaak op een zelfde manier. De manier die ik ook andere mensen aanleer in m'n 70 dagen durend WordFit-voedingsplan, waarmee ondertussen al honderden mensen blijvend gezond leerden eten. Hoe ik ontbijt is op de volgende manier:

Als basis neem ik fruit.

Enkel fruit eten is echter niet voldoende. Fruit bevatten vocht, vezels, vitamines en mineralen. Geweldig allemaal maar er is nog meer... Bovendien is het een bron van koolhydraten. Deze geven je energie! Dat is dus goed... Wel moet je er rekening mee houden, dat als je zou willen afvallen, je natuurlijk altijd meer moet verbruiken dan dat je opneemt.

Koolhydraten geven je dus wel energie maar geen voldaan gevoel. Nochtans is het hebben van een voldaan gevoel tot 's middags wel degelijk mogelijk... Daarvoor voeg ik bij m'n fruit bronnen van vetten en/of eiwitten

Om het geheel 'smeuïg' te krijgen voeg ik hierbij dan één van volgende zaken: kwark, yoghurt, 'sojayoghurt, platte kaas of havermoutpap.

Om m'n ontbijt dan ook nog een 'crunchy bite' te bezorgen, voeg ik er dan één of enkele van volgende zaken bij: wat geraspte of fijne stukjes pure chocolade (cacaogehalte >75%), eens een verpulverde rijstwafel, zaden (lijnzaad, chia zaad en hennepzaad, ...), noten, eens wat gojibessen, ...

 

 

Op deze manier ontbijt ik dus in de meeste gevallen...

Maar vermits één van de 7 Basisregels uit het WordFit-voedingsplan is om zoveel als mogelijk te variëren in hetgene je eet, pas ik deze regel uiteraard ook zelf toe. Enerzijds door te variëren met de dingen die ik hierboven opsomde. Andere soorten fruit... Eens yoghurt. Dan weer havermout... In de bereiding van m'n havermoutpap probeer ik dan ook weer zoveel mogelijk te variëren. Daarover vind je HIER trouwens aan artikel dat ik eerder schreef.

Anderzijds door af en toe ook wel eens iets anders te bereiden en als ontbijt te eten. Daarom geef ik je hier vandaag het recept mee van heerlijke 'Bosbessenpannenkoekjes'...

 

Wat heb je nodig?

Met onderstaande recepten kan je ongeveer een 12 tot 14-tal pannenkoekjes maken.

 • 3 eigelen

 • 4 eiwitten

 • +- 250 ml zure room

 • +- 3 eetlepels melk

 • 1,5 koffielepel vanille extract

 • 2 theelepels bakpoeder

 • 80gram gezeefde bloem (gewone of bijvoorbeeld speltbloem)

 • 4 eetlepels suiker (bruine, kokosbloesem, ...)

 • klein snuifje zout

 • +- 250g bosbessen

 • Vetstof (boter, zonnebloemolie, kokosvet, ...)

 • Optioneel: 1 tl geraspte appelsienschil, nog wat extra bosbessen of wat extra fijngesneden fruit.

 

 

Hoe bereiden?

 1. Meng de eigelen, de zure room, de melk, suiker, vanille-extract, het bakpoeder, het snuifje zout en eventueel de geraspte appelsienschil in een grote kom.

 2. Neem een andere kom waarin je de bosbessen en de bloem onder elkaar mengt.

 3. Voeg nu het mengsel van bij puntje 2 bij het eerste mengsel. Meng alles door elkaar. Het is niet erg als er nog een beetje klonters inzitten. Dit maakt je pannenkoeken luchtiger.

 4. Klop de 4 eiwitten op totdat ze stijf zijn.

 5. Meng de opgeklopte eiwitten zachtjes onder het deeg.

 6. Doe wat vetstof in de pan... En dan bakken maar!!

 

Wat je doel ook is... 

Gezond leren eten, je (nog) beter in je vel voelen en bruisen van energie, ...

De ONLINE BEGELEIDINGSPROGRAMMA's van WordFit helpen je hierbij!

Klik hier voor meer info

 

EXTRAIk kreeg dit receptje van Elien en Robbe van EenBordVol. Zij zijn gastbloggers voor WordFit. Wil jij ook deel uitmaken van het WordFit-team en zo helpen heel Vlaanderen fit te laten worden? Mensen trainen of bijvoorbeeld ook lekkere receptjes delen? Vul dan zeker het contactformulier even in. 

 

Laat het je smaken!!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

Wil ook jij gezond leren eten ?

Dat kan met het

WordFit-voedingsplan

Meer dan duizend mensen gingen je al voor.

HIER vind je meer info...

 

 

Heb je het GRATIS WordFit EBOOK met 14 verrassende ontbijtideeën nog niet? Downlaoad het HIER.

 

WordFit ebook downloaden