Recept Strüdel met kastanjes en oesterzwammen

Hey hey,

 

Hier geef ik je het recept mee van een strüdel, gemaakt van blader- of filodeeg.

Moet je elke dag iets met bladerdeeg eten? In een gezonde, energieke en dus fitte levensstijl draait het natuurlijk allemaal om het vinden van evenwicht... Met niets overdrijven. Ook wat betreft hetgene je eet.

Dus af en toe eens een gerechtje met bladerdeeg (of filodeeg; zie hieronder) kan zeker geen kwaad. Het kan alleen maar smaken...

 

 

Als je eens iets met bladerdeeg eet, geniet er dan met volle teugen van!

Bladerdeeg of filodeeg?


Filodeeg, die je in de vriesafdeling van de supermarkt vindt, bevat minder calorieën (vet). Wel is het zo dat je van filodeeg verschillende laagjes moet gebruiken en ertussen telkens wat olie of boter moet smeren. Dus nu echt gaan beweren dat deze strudel zoveel gezonder is doordat je filodeeg in plaats van bladerdeeg gebruikt... Tja. Op het einde zal het niet zo'n groot verschil maken.

 

Krokante bodem


Hier en daar wordt wel eens beweerd dat filodeeg beter geschikt zou zijn om er een 'natte vulling' in te doen. Al is er een makkelijk trucje om de bodem met bladerdeeg ook krokant te krijgen:

  1. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  2. Strooi er een beetje paneermeel over voordat je je vulling op je bladerdeegbodem doet.

Ook deze tips kunnen helpen om je bodem krokant te houden/krijgen

  • Laat de groenten die vocht loslaten (zoals de oesterzwammen in dit recept) goed uitlekken voor je ze op het deeg legt.
  • Ook kan je het deeg ook al eens voorbakken zonder je vulling. Al moet je dan wel rekening houden met het feit dat het bereiden van dit recpepr toch zeker een half uurtjelanger zal duren. 

Blader- of filodeeg... Ik laat de keuze aan jou.

 

Strüdel met oesterzwammen en kastanjes WordFit.be Online vitaliteitscoaching

25 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg (of 1 rol bladerdeeg )

  • 100 gram oesterzwammen

  • 10-tal (of +- 50 gram) tamme kastanjes

  • 3 eetlepels honing

  • handjevol pecannoten (okkernoten kunnen ook perfect)

  • 1 bol mozarella

  • teentje look

  • 1 ei(geel)

  • olijfolie of kokoksvet

  • (walnoot)olie

  • peper en zout

  • tijm

  • bakpapier

  • oven

  • mixer of blender

 

Bereiding

  • Als je verse kastanjes hebt, doe je eerst dit. Maak met een mes een kruisje in de bovenkant van de kastanjes en kook ze gedurende 10 minuten in kokend water. Pel de kastanjes en laat ze nog een kwartiertje garen in een pan. Laat daarna de kastanjes afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur.
    Als je kant en klare kastanjes gebruikt verwarm je ze gedurende ongeveer 5 minuten.

  • Verwarm je oven voor op 180°. Haal er een bakplaat uit.

  • Mix de kastanjes, noten en honing met een blender (of staafmixer).

  • Doe de olijfolie of kokosolie in een pan. Bak de oesterzwammen, samen met het geplette teentje look, kort aan op een hoog vuur. Laat ze nadien uitlekken.

  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop een vel filodeeg. Smeer deze in met de walnootolie. Herhaal dit totdat je alle vellen filodeeg hebt opgebruikt.

  • Snijd de mozarella in dunne plakjes.

  • Verdeel de oesterzwammen, kastenjemix, mozarella over de deegplakken. Fruid af met peper, zout en tijm.

  • Plooi het deeg toe. Bestrijk het geheel met eigeel en zet in de oven gedurende 15 tot 20 minuten.

  • Ziezo... Klaar! 

 

Opdienen kan perfect met een gemengde salade.

Of ook warme groentjes kunnen natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan gestoofde wortelen met een sjalotje. Mmmm, heerlijk...

 

Laat het smaken!

 

Grtz,

Fré Heylen

 

 

MEER RECEPTEN?

Ontdek ze hier

 

 

Ook interessant...

 

 

Lekkere LUNCH-recepten

Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".

 

 

Kan je leven een BOOST gebruiken?

Fitter worden?
Dit kan

 

 

Fitheid draait natuurlijk om meer dan 'gevarieerd eten'...



Is dit herkenbaar? 

  • Heb jij wel eens het gevoel te weinig energie te hebben?

  • Ben je 's morgens niet uitgerust?

  • Heb je geregeld last van je nek, schouders en/of onderrug?

  • Heb je na het eten regelmatig een opgeblazen gevoel?

  • Ervaar je toch wel af en toe wat stress?

  • Heb je zelden een moment voor jezelf?

Dan heb ik goed nieuws voor je... 

 

Fit zijn betekent dat je gezond en energiek voelt.

Dat je zoveel mogelijk energie en goesting hebt om die dingen die je wil en moet doen, om die zo goed mogelijk te doen. 

 

Daarvoor zijn er 4 aspecten belangrijk, nl.

 

Sinds 2011 begeleid ik mensen naar een fitte levensstijl. Zowel fysiek als mentaal.

In de praktijk merkte ik dat mensen heel hard waren geholpen met enkele simpele dingen

Deze bundelde ik in 'The Basics' van de WordFit-academie.

Daarover vind je hieronder meer info...

 

 


Dat wat je gewoon hoeft te weten. Als 1e stap...

Ontdek die dingen die ik al jarenlang meegeef aan m'n cliënten.

Omdat ik heb gemerkt dat iedere persoon ermee geholpen is.

 

Kleine aanpassingen die echt een groot verschil betekenen.



 

 

 

GETUIGENISSEN van zij die je voorgingen?

Leuke en inspirerende verhalen...
ONTDEK ZE HIER

 

 

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een gezond en energiek leven".

 

 

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar